SATUL CIORESCU 


Ciorescu (fosta Cricova Nouă) este un sat din municipiul Chișinău, Republica Moldova, situat in sectorul Rîșcani.


Satul Ciorescu este situat pe un relief de văi și dealuri, la nord-estul Chișinăului, la doar 14 km de capitală. Se învecinează cu orașul Cricova, la nord cu Făurești, la est cu Hrușova și la sud-est cu Goianul Nou.


Denumirea satului provine de la numele fondatorului lui – Ion Gheorghe Ciorescu, de origine grec, care a locuit aici în sec. XIX.


Satul Făurești

Făurești este un sat din componenţa comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea este situată în centrul Moldovei, la o distanță de 1 km de comuna Ciorescu și la 15 km de Chișinău. Satul Făurești a fost menționat documentar pentru prima dată în anul 1436, cu denumirea de Oțetești.

Satul Goian

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.31 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.38 km.


Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Se învecinează cu satele Ciorescu - la vest, Făureşti - la nord, Hruşova - la est şi Goianul Nou - la sud Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.Populația:


Satul (persoane)

s. Ciorescu - 6667

s. Făurești – 413

s. Goian - 333

__________________________________

Total (com.) Ciorescu - 7413