Scurt istoric

 

Biserica „Sfînta Cuvioasa Parascheva” a fost construită în anul 1925 de către ctitorul ION CIORESCU. Locaşul era frecventat de elevii şcolii de meseriaşi.

În anul 1946 biserica a fost demolată de către ateiştii regimului comunist şi transformată în club. În 1996 la insistenţa D-lui primar de atunci Boris Pleşca biserica a fost întoarsă creştinilor ortodocşi.

Prin Decretul nr. 68 din 23 februarie 1996 Înalt Preasfinţitul Vla¬dimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove a binecuvîntat pe protoiereul Vasile Stamati în funcţia de Paroh al bisericii „Sfînta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău.

Biserica se bucură de sprijinul comunităţii, cei mai activi fiind Boris Pleşca, Ion Scripnic, Veronica Roşca, Nadejda Noviţcaia şi alţi creştini, decoraţi cu ordine, diplome şi medalii.

Vîrstnicii şi copiii de la liceul comunei sunt membrii corului bisericesc, care e nelipsit de la slujbele divine. Se păstrează relaţii strînse şi cu primăria în frunte cu dl Ivan Scripnic.


Adresa juridică a bisericii: com. Ciorescu, mun. Chişinău, str. Alexandru Cel Bun 9, tel.:(37322)45-66-42;

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61552385889248